Kartalkaya’da adı Michelin Rehberine giren Şef Eslem Uyanık yangında hayatını kaybetti

 

Bolu Kartalkaya’daki otel yangını faciası, derin üzüntülere sebep oldu. Yangında hayatını kaybedenlerin kimlikleri netleşirken, genç aşçı Eslem Uyanık’ın da aralarında olduğu 27 yaşındaki insanın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kederli haberi kamuoyuyla paylaşan kurum, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi oldu.

Kariyeri Parlayan Yetenek: Eslem Uyanık

Kayseri doğumlu olan Eslem Uyanık, aşçılık alanındaki başarılarıyla genç yaşta büyük bir çıkış yakalamıştı. Rus Dili ve Edebiyatı üzerine eğitim aldıktan sonra Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık konusunda profesyonel bir eğitim alan Uyanık, İstanbul ve Bodrum gibi işlek yerlerde çalışarak adını duyurdu.

Uyanık’ın en belirgin başarısı, dry age balık konseptiyle adını dünyaya duyurmasıydı. Chef de Partie (Soğuk İstasyon Şefi) pozisyonunda çalıştığı Amavi Alaçatı ise bu sene Michelin rehberine giren restoranlar arasında yer aldı.

Aşçılık Dünyasının Kaybı

Genç yaşına rağmen uluslararası alanda dikkat çeken başarılara imza atan Eslem Uyanık, sektörde büyük bir umut kaynağıydı. Uzmanlar, Uyanık’ın çalışmalarını uluslararası alanda başarılı bir örnek olarak nitelendiriyordu.

Annesinin Kucağında Toprağa Verilecek

Hayatını kaybeden Uyanık’ın cenazesinin, bugün öğle namazından sonra memleketi Kayseri’de defnedileceği duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir